תפריטיםנווט אלינוהזמנת שולחן

אי אפשר לדבר על חופשה בגליל מבלי לאכול ארוחה גלילית טובה במסעדה בגליל המערבי שנבחרה בקפידה. הרבה מסעדות בגליל המערבי מצהירות כי הן מגישות בתפריט שלהן אוכל גלילי אמיתי, אך לא תמיד זה המקרה. אז כולם מדברים עליו אבל לא כולם יודעים איפה אפשר למצוא אוכל גלילי אמיתי, כזה ששווה את הקפיצה לצפון גם בלי סיבה מיוחדת או חופשה מתוכננת.

הגליל היה מאז ומתמיד אבן שואבת לתיירות מגוונת אבל גם לסוגי התיישבויות שונות, מעין פסיפס אנושי ותרבותי מהמרתקים בארץ, שהוא הבסיס לאוכל המופלא המופק בגליל המערבי. הדגש באוכל הגלילי הוא על חומרי הגלם האיכותיים והמקומיים שיש לגליל להציע: דגה טרייה ועונתית מין הים, זיתים ושמן זית, ירקות, עשבי תבלין, פירות, גבינות צאן ובקר ממחלבות מקומיות ובעיקר בשר... הרבה חיבה לבשר.

באיזו מסעדה בגליל המערבי אוכלים?

רגע לפני שתבחרו את המסעדה בגליל המערבי, זאת שתעשה לכם טוב על הלב וכיף ונעים בבטן, חשוב שתדעו מה יש לאזור להציע: השף שהכי מזוהה עם אזור הגליל ומוכר על תקן "השגריר" של האזור, הוא השף ארז קומורובסקי, הדואג להסביר כי ישנו הבדל מהותי באוכל שמוגש בין עונת הקיץ לזה המוגש בעונת החורף. האוכל האזורי שכולו מושתת על רכיביים טריים מהנמצא והקיים באזור, מושפע מהדגים של החורף לעומת הדגים של הקיץ. אותו עיקרון פועל גם ביחס לעשבי התבלין שמוסיפים את הטעם לאוכל.

אם כבר הזכרנו את עושר התרבויות והמרקם האנושי שהגליל מכיל בתוכו, דבר ראשון בבחירת מסעדה בגליל המערבי היא בחירת הטעם שערב לחיך. תוכלו ליהנות מחגיגה גאורגית של ממש עשירה במגוון רחב מאוד של סלטים העשויים מעשבי תבלין, מאפים ממולאים בגבינות מקומיות או בשר בקר, תבשילי קדירה עשירים בבשר משולבים ברוטב פירות העונה לבין ארוחה במסעדת שף ביסטרואית המגיש קרפצ'ו בקר מגידול מקומי כמובן, וסלטים שהם סימן ההיכר של האזור, סינטה אנטריקוט או פילה דג, כאשר הקו המנחה תמיד הוא קלאסי עם נגיעות גליל מערביות. עוד תוכלו למצוא בגליל בשפע גם את העראיס, פיתה לבנונית במילוי טלה קצוץ, חצילים וצנוברים, מנה שמאוד מאפיינת את האזור ונמצאת במסעדות גליליות רבות.

בגליל מאוד אוהבים בשר, כך שאם אתם נמנים על חובבי הז'אנר בטח תשמחו לדעת כי יש בגליל מסעדות אשר מתמחות בעישון הבשר במשך שעות של צלייה איטית בשילוב עשבי התבלין המקומיים שהופכים את הבשר לעסיסי יותר ומוגשים לצד תפוחי אדמה חמים וטעימים בטעם של מדורה, חצילים מעושנים וירקות צלויים.
העושר התרבותי בגליל הוא גם זה שדואג לכם לארוחה גלילית במסעדה בגליל המערבי, אבל הפעם באופן מעט שונה. הארוחה היא גלילית אסלית, הכי אותנטית שיש, אבל המסעדה לפעמים גם יכולה להיות מאהל בדואי עם אירוח מלא החל מחוויית הליקוט והחיבור לטבע ועד כוס הקפה המסורתית בתום הארוחה.

כעת, לאחר שהכרתם מעט את הגליל על שלל העושר שהוא מציע, על מגוון החוויות הקולינריות שניתן לחוות מול הנוף הים תיכוני ההררי מול הים עם החורש הנמוך והמרחבים המוריקים, כל שנותר לכם הוא רק לבחור באיזה מסעדה גליל מערבית אתם רוצים לסעוד.

  • מסעדה בגליל המערבי


קיבוץ כברי  049523707